Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Η ΘΑΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



«Η Ελληνίδα σπρίντερ Κατερίνα Θάνου δυσφήμισε το Ολυμπιακό κίνημα και για αυτόν το λόγο δεν μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες του Πεκίνου.Αμέσως μετά από την πρόταση της πειθαρχικής επιτροπής,η εκτελεστική αποφάσισε να μην επιτρέψει στην κυρία Θάνου την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008».

Με αυτά τα λόγια η εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζιζέλ Ντέιβις,επιβεβαίωσε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόφασης.Άλλωστε το κλίμα είχε διαφανεί εδώ και ημέρες πως ήταν εναντίον της πρωταθλήτριας μας.

Η ΔΟΕ με το «έτσι θέλω» και χωρίς να υπάρχει κάποια ποινή που να εκκρεμεί εις βάρος της Θάνου τη δεδομένη χρονική περίοδο,πατάει πάνω στον γενικό και ασαφή κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο έχει δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον αθλητή, εάν προσβάλλει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και δεν επιτρέπει στην Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ να βρεθεί στον βατήρα των 100 μέτρων.

Είναι σαφές πως η κόντρα ΔΟΕ-Θάνου έχει επεκταθεί σε προσωπικό επίπεδο και αυτός είναι ο λόγος που η επιτροπή πήρε τόσο «πατριωτικά» το θέμα.Τα μέλη της επιτροπής,δεν επιθυμούσαν εξ’αρχής να δουν τη Θάνου αγωνιζόμενη στο Πεκίνο και φρόντιζαν να το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο οτι η ανακοίνωση της απόφασης μεταφέρθηκε τρεις φορές τον τελευταίο μήνα,αν και η πλευρά της Θάνου είχε ζητήσει επανειλημμένα πολύ καιρό πριν να την ενημερώσουν αν υπάρχει πρόβλημα με ενδεχόμενη συμμετοχή της.

Στους κανονισμούς της ΔΟΕ περί ντόπινγκ,δεν αναφέρεται πουθενά ότι αν κάποιος αθλητής τιμωρηθεί κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χάνει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στις μετέπειτα διοργανώσεις,ακόμη και μετά το πέρας της ποινής του.

Αν όντως αυτή είναι η θέση της ΔΟΕ,οφείλει να την επισημοποιήσει γραπτώς και να την εισάγει στους κανονισμούς της,έτσι ώστε να μην δημιουργούνται δυο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις.

Γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό, να έχουν αγωνιστεί εκατοντάδες αθλητές που στο παρελθόν ήταν τιμωρημένοι για παραβάσεις ντόπινγκ,στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην έχει ανάλογη δυνατότητα η Ελληνίδα σπρίντερ.

Ας μη λησμονούμε,ότι στους αγώνες του Πεκίνου,θα αγωνιστεί κανονικά ο Ούγγρος πρωταθλητής της δισκοβολίας Φαζέκας,ο οποίος είχε βρεθεί μετά τη νίκη του στην Αθήνα,να ουρεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ,μέσω μηχανισμού που είχε εμφυτεύσει στην κοιλιά του και περιείχε ούρα άλλου προσώπου,ώστε να μην ανιχνευθούν οι ουσίες που είχε πάρει!

Προφανώς, σύμφωνα με την σκανδαλώδη στάση της ΔΟΕ, ο Φαζέκας δεν προσβάλλει τα Ολυμπιακά ιδεώδη αλλά τα πρεσβεύει επάξια...

Μπορεί να απομένουν μόλις 6 ημέρες μέχρι να δωθεί η εκκίνηση των 100 μέτρων,όμως η Θάνου δήλωσε εκ νέου οτι θα κυνηγήσει ως το τέλος τη συμμετοχή της και για αυτό θα προσφύγει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

Αν και ξέρει πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της,η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα τις εξαντλήσει ως το τέλος.Αν κερδίσει την υπόθεση,θα έχει πάρει το μετάλλιο της συμμετοχής, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και αυτό σίγουρα θα φαντάζει πιο μεγάλο ακόμη και από τα αμέτρητα μετάλλια που κέρδισε στον στίβο όλα αυτά τα χρόνια...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dropi sti doe ke stin ypokrisia tis.katerina min to valis kato

Ανώνυμος είπε...

Ο ΡΟΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΕ ΤΑ ΣΧΕΔΕΙΑ...