Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...


Λόγοι αναβολής ενός παιχνιδιού υπάρχουν πολλοί.Η αιτία όμως,που προκάλεσε την μη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της Ηλιούπολης και του Διαγόρα στο πλαίσιο της Γ'Εθνικής,μοιάζει με ευφάνταστο σενάριο που δύσκολα συναντάται στην πραγματικότητα.

Κι όμως,αυτό που αντίκρισαν οι παίκτες των δύο ομάδων και ο διαιτητής,ήταν πέρα για πέρα αληθινό...Τα δοκάρια και στις δύο εστίες είχαν πριονισθεί(!!) από αγνώστους και η τέλεση του ματς ήταν ανέφικτη.

Και πώς να συμβεί διαφορετικά,αφού δεν υπήρχαν στο γήπεδο άλλα δοκάρια,ενώ η ζημιά που προκάλεσαν οι <<άγνωστοι εισβολείς>> ήταν αδύνατον να επισκευαστεί εντός λίγων ωρών.

Είναι σαφές,πως κάποιοι δεν επιθυμούσαν να γίνει κανονικά το ντέρμπι ανόδου στην Β'Εθνική και όντες ανενόχλητοι,τα κατάφεραν.Το ότι κανείς δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβη,αποδεικνύει πως η φύλαξη στο δημοτικό στάδιο της Ηλιούπολης ήταν ελλιπέστατη.

Οι ένοχοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν,καθώς είναι βέβαιο πως στα δοκάρια θα υπάρχουν δεκάδες αποτυπώματα κι έτσι η προσπάθεια μοιάζει εκ των προτέρων, καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η στάση των παραγόντων της Ρόδου να μην καταθέσουν ένσταση(αν και είχαν τη δυνατότητα) και να αφήσουν την αθλητική δικαιοσύνη να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα,είναι άξια συγχαρητηρίων και σαφέστατα καταδεικνύει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Το αν η γηπεδούχος ομάδα φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης,θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα και αναλόγως,είτε θα κατακυρώσουν τον αγώνα υπέρ του Διαγόρα,είτε θα ορίσουν την επανάληψή του.

Το μόνο αναμφισβήτητο, είναι πως προστέθηκε άλλο ένα μελανό κεφάλαιο στην ιστορία του πολυτάραχου ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό δεν χρειάζεται κανένα δικαστήριο να το πει.Έχει ήδη αποφανθεί η φίλαθλη κοινή γνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: